Школи Первомайського району співпрацюють з Первомайським краєзнавчим музеєм

9 жовтня у Мигіївській та Кінецьпільській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 9-11 класів завідуючою Первомайським краєзнавчим музеєм, кандидатом історичних наук Оксаною Дорошенко було проведено лекції «Україна в Другій світовій війні».

Проблема Другої світової війни та її складової частини – Великої Вітчизняної – продовжує викликати особливий інтерес не тільки спеціалістів-істориків, але і школярів. Адже ця війна була найкровопролитнішою і найжорстокішою з тих, які знає людство. Учні з цікавістю прослухали трактування подій тих часів сучасними істориками, під час спілкування з лектором висловлювали свої думки з приводу переглянутих документальних джерел.

У Мигіївській школі

Знаково, що вказана лекція пройшла напередодні Дня Захисника України (14 жовтня), святкування визволення України від фашистсько-німецьких загарбників (28 жовтня 1944 року). Ці дні вписані до національного календаря сучасної України, як дні пам’яті про героїв, які ціною власного життя забезпечили звільнення України від фашистських загарбників і які сьогодні боронять кордони України на сході. 

Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.

У Кінецьпільській школі