У Кінецьпільській ЗОШ відбувся семінар директорів шкіл

Вміння здійснювати аналіз професійної діяльності вчителя є одним із важливих компонентів управлінської компетентності директора школи.  Аналіз уроку вимагає як всебічних знань про цю форму організації освітнього процесу, так і спеціальних умінь його спостереження та оцінювання. З метою розвитку у керівників ЗЗСО навичок експертизи уроку, розкриття основних засад побудови сучасного уроку залежно від специфіки навчального предмета при РМК діє постійно діючий семінар директорів шкіл на тему «Урок у сучасному вимірі: цілі, пріоритети, технології, форми, методи».

У рамках постійно діючого семінару директорів ЗЗСО відбулося семінарське заняття на тему «Методичні основи сучасного уроку іноземної мови».

Програма семінару включала два основні модулі: інформаційно-методичний і практичний. Інформаційно-методичний модуль, який передбачав ознайомлення з планом семінару і міні-лекцією з мультимедійною презентацією про основні методичні засади сучасного уроку іноземної мови (автор лекції Марина Некрасова, голова РМО),   проведено РМК дистанційно.

Практичний модуль семінару відбувся  17 жовтня 2018 року в Кінецьпільській ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Людмила Бурдейна). Учасники методичного заходу мали нагоду бути присутніми на відкритих уроках, які провели учителі англійської мови:

Марина Валеріївна Некрасова провела заняття у 3-А класі на тему «Хобі. Улюблені заняття»;

Тетяна Георгіївна Бабійчук провела урок у 6-А класі на тему «Зовнішність і характер членів родини і друзів».

По закінченню уроків М. Некрасова і Т. Бабійчук провели ґрунтовний методичний самоаналіз занять. Учасники семінару, працюючи в групах,  здійснили експертизу уроків англійської мови. Зокрема, директори шкіл відзначили, що  результативність уроків було забезпечено завдяки   методичній компетентності педагогів,  реалізації ними  комунікативного підходу, впровадженню мультимедійних, ігрових та кооперативних  технологій.

Підготувала Ольга Бірюкова