Лисогірські школярі – про трагедії голодоморів в Україні

Сучасне покоління має знати історію свого народу.

23 листопада

Учні 7-го класу відвідали сільський клуб і взяли участь у годині-реквіємі «До неба простерлись худенькі рученята». У краєзнавчому музеї відбулася вахта пам’яті «Трагедія України – Голодомор», де бібліотекарі та запрошені учні вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв Голодомору і запалили свічку скорботи. По закінченню заходу присутні поклали квіти до пам’ятного знаку. Організатори розламали хлібину та роздали всім присутнім як пам’ятку за душі загиблих у ті страшні роки.

26 листопада

Група учнів 3-го та 11-го класів на чолі з класним керівником О. В. Бєлєнцовою підготували дуже пронизливу історичну композицію під назвою «Запалимо свічки».

Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно — надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи! У четверту суботу листопада в нашій державі – День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Народ України схиляє голову перед трагічною сторінкою свого життя. 1920-ті роки… 1930-ті… 1940-ві… Чорні роки. Прах мільйонів стукає в наші серця; їх ніхто не судив, отже, ніхто не реабілітує. Ніхто, крім нас з вами, їхніх співвітчизників і довговічних боржників. Сьогодні ми, учні 11 класу Лисогірської ЗОШ №1, вшановуємо пам’ять жертв голодоморів. Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок — Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв.

Сподіваємось, що пам’ять про гіркі сторінки історії нашого народу не дозволить повторення трагічних подій.

Учні Лисогірської ЗОШ №1