У Лисогірській та Підгороднянській школах у першокласників – нові парти

Рішення про перерозподіл залишків освітньої субвенції 2017 року було ухвалено депутатами Первомайської районної ради наприкінці листопада.

А вже від сьогодні найменші школярі із Підгороднянського та Лисогірського закладів загальної середньої освіти сядуть за новенькі одномісні регульовані антисколіозні парти.

Наголосимо: в рамках реалізації Концепції «Нова Українська Школа» всі першокласники 2018 року мали б бути забезпечені одномісними партами ще до 1 вересня. Однак в переломний момент реформ не так швидко, як хотілося б і як повинно б було бути, триває забезпечення шкіл всім необхідним. Проте процес йде і нові парти будуть у кожного школяра вже в грудні.

Рішення про направлення коштів із залишків освітньої субвенції саме школам Лисої Гори та Підгородні було підтримано депутатами Первомайської районної ради на засіданні депутатської комісії з ініціативи відділу освіти, адже в цих школах навантаження на 1 вчителя, який працює з першачками, найбільше – 27 та 29 діток відповідно у кожному класі.