Відбувся тренінг для керівників ЗДО

З метою підвищення психологічної компетентності керівників закладів дошкільної освіти 7 грудня 2018 року в РМК відбувся тренінг «Позитивне мислення як ресурс в професійній діяльності». В роботі тренінгового заняття взяли участь представники 18 ЗДО.

Розпочався тренінг, за традицією, з привітання учасників (вправа «Усмішка по колу»), встановлення правил роботи та визначення очікувань. Під час теоретичного блоку керівники ЗДО мали змогу ознайомитися з міні-лекціями «Як мислення впливає на реальність», «Як формувати позитивні твердження або Афірмації», «Стадії емоційного виснаження».

Практичний блок включав вправи, які допомогли учасникам опрацювати методи формування позитивного мислення («Чарівні перетворення», «Закон морквинки», «Плюси і мінуси»),  і перегляд відеоролика «Прояви позитивного та негативного мислення». За допомогою метафоричних асоціативних карток учасники тренінгу мали змогу визначити свої сильні сторони та можливість їх використання для досягнення успіху.

У ході тренінгового заняття була проведена релаксаційна вправа з музичним супроводом «Залишити все під деревом».

Наприкінці методичного заходу кожен учасник отримав пам´ятку «Ознаки щасливої людини». Під час рефлексивного блоку  керівники ЗДО подякували модератору за можливість отримати нові психологічні знання та відзначили, що захід був пізнавальним, змістовним і  насиченим.

Підготувала Л.Жадько-Базілевич