Майстер-клас педагога Ольги Чепіжко

Кожна професійна зустріч учителів-філологів – це чергова можливість обмінятися досвідом, новими ідеями, напрацюваннями, досягненнями. У рамках методичної сесії «Творчість як прояв професійної компетентності педагога» 13 лютого 2019 року в Степківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся методичний захід для учителів української мови та літератури Степківської, Підгороднянської, Мигіївської, Кінецьпільської, Кумарівської, Зеленокошарської ЗОШ, Чаусівського НВК №1.

Сьогодні своїм педагогічним досвідом із колегами поділилася спеціаліст вищої категорії, старший учитель Степківської ЗОШ Ольга Валентинівна Чепіжко, яка провела майстер-клас на тему «Використання ігрових технологій на уроках української літератури».

Під час презентаційного блоку методичного заходу О.В. Чепіжко поглибила знання учителів-словесників про класифікацію ігрових технологій, поділилася власними методичними напрацюваннями.  Ольга Валентинівна підкреслила, що ігрова діяльність на уроках літератури розвиває здібності учнів, створює умови для отримання почуття радості і задоволення від навчання та бажання вчитися.

Під час імітаційної гри у першій частині практичного блоку учителі-філологи, «перетворившись» у шестикласників, взяли участь в іграх: «Із чарівного мішечка», «Два в одному», «Пазли», «Рекламна кампанія».

У другій частині практичного блоку майстер-класу педагоги відвідали показовий урок української літератури у 6 класі на тему «На світі білому єдине домашнє вогнище родинне, оселя наша і сім’я…». Навчальне заняття  за поезіями С. Чернілевського  «Теплота родинного інтиму», «Забула внучка в баби черевички» стало  для школярів справжнім уроком духовності, уроком роздумів про рідний дім і родину.

У ході рефлексивного блоку методичного заходу  філологині  відзначили артистичність, креативність Ольги Чепіжко  і перспективність її педагогічного досвіду.