Семінар вихователів ЗДО і НВК

29 березня 2019 року в Синюхинобрідському ЗДО (директор Н.І. Тодосієва) відбувся районний інтерактивний семінар-практикум  вихователів закладів дошкільної освіти на тему «Казка як засіб морального, розумового, художньо-естетичного розвитку дошкільників».

Програма семінару складалася з 5 модулів: організаційного, презентаційного, інформаційно-методичного, практично-рефлексивного та інтерактивно-підсумкового.

У ході презентаційного модуля  директор Наталія Тодосієва презентувала експрес-портрет ЗДО «Малятко», а учасники семінару  представили себе за допомогою вправи «Моя колега про мене сказала б».

Інформаційно-методичний модуль включав обговорення метафори «Казка – свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячого мислення й мови» (В. Сухомлинський), вправу «Гасло», інформаційну трибуну (голова  РМО Віта  Шпак зробила огляд нормативно-правової бази, методичних посібників, публікацій у фаховій пресі та на освітніх сайтах з проблеми семінару), зустріч на педагогічному плато «Поділимося досвідом» (вихователь ЗДО «Малятко» Наталія Терзян презентувала  досвід виховання дошкільників засобами казки на основі методики Л. Фесюкової), огляд виставки методичних напрацювань педагогів Синюхинобрідського закладу дошкільної освіти.

Під час практично-рефлексивного модуля відбувся колективний перегляд занять в різновікових  групах –  інтегрованого заняття «Казка в гості завітала» та комплексного заняття «Подорож у дивний світ казок»,  а також самоаналіз цих  відкритих занять вихователями  Наталією  Головатюк і Наталією  Терзян.

У ході інтерактивно-підсумкового модуля учасники семінару, працюючи в трьох групах,   написали мотиваційні листи про значення казки у розвитку дошкільнят  (вправа «Лист до колеги»). Завершився методичний захід  вправою «Мої враження» і заключним словом керівника Синюхинобрідського ЗДО Н. Тодосієвої «Від щирого серця».