Заняття школи управлінської майстерності керівників шкіл

11 грудня 2019 року в методичному кабінеті відділу освіти відбулося чергове заняття школи управлінської майстерності директорів ЗЗСО, у якому взяли участь 20 керівників шкіл району.

Програма заходу включала інформаційну трибуну «Управлінські компетентності директора школи: сучасні тенденції» та тренінг «Формування сприятливого психологічного клімату в колективі як фактор здоров’язбереження педагога».

Під час інформаційної трибуни Наталія Жигалюк, директор Підгороднянської ЗОШ І-ІІІ ступенів,  аналізуючи наукові публікації і чинну нормативну  базу,  розповіла  колегам про вимоги до сучасного керівника закладу освіти, компетентності, якими має володіти директор Нової української школи.

Тренінг з використанням технології «Світове кафе» провела з очільниками закладів загальної середньої освіти Ірина Бабійчук,  практичний психолог РМК і Грушівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Ірина Юріївна розповіла директорам шкіл про структурні елементи психологічного клімату і  показники позитивної психологічної атмосфери в педагогічному колективі. Працюючи в групах, учасники тренінгу створили три  моделі: модель  взаємодії, екологічного ставлення в педагогічному колективі один до одного;  модель організації взаємодії в колективі для покращення результатів роботи; модель підтримки  себе на психологічному, фізичному, духовному і соціальному рівнях.

Використання на методичному заході технології «Світове кафе» допомогло створити живу мережу обміну думками й поглибити психологічну компетентність директорів шкіл