Відбулося ІІ заняття методичної студії учителів географії та економіки

З метою розвитку професійної мобільності та компетентності учителів географії та економіки 22 січня 2020 року в РМК відбулося заняття методичної студії, в якому взяли участь 19 педагогів Первомайського району. Програма заходу включала рубрики: «У центрі уваги», «Коло ідей», «До конспекту вчителя» та «На поличку вчителя».

Питання, що розглядались на засіданні:

  • «Підсумки ІІ (районного) етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з географії та економіки» (Т.М. Прокопів, учителька Кінецьпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Л.І. Таран, учителька Степківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, А.М. Балан, учителька Мигіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів);
  • «Професійна мобільність сучасного вчителя» (Л.І. Таран, учителька Степківської ЗОШ І-ІІІ ступенів);
  • «Інноваційні підходи до вивчення географії та економіки в умовах реалізації Концепції НУШ: ідеї, напрацювання, перспективи» (О.І.Гарбуз, учитель Софіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, О.В. Бєлєнцова, учителька Лисогірської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Н.В. Омельченко, учителька Синюхинобрідської ЗОШ І-ІІІ ступенів);
  • «Геоінформаційні системи в курсі шкільної географії» (Я.М.Задерій, учитель Жовтневої ЗОШ І-ІІ ступенів);
  • Огляд публікацій у фаховій пресі з питань реалізації компетентнісного підходу до навчання на уроках географії та економіки (В.В. Єрмусевич, учителька Зеленокошарської ЗОШ І-ІІ ступенів).

Цікаво і змістовно проведене засідання методичної студії не залишило байдужим жодного з присутніх. Учителі географії та економіки отримали багато корисної інформації, яку зможуть використовувати у своїй шкільній практиці.