Майстер-клас учителя фізичної культури Валентина Ткаченка

12 лютого 2020 року в Мигіївській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся майстер-клас учителя фізичної культури Валентина Михайловича Ткаченка на тему «Використання здоров’язберігаючих технологій на уроках фізичної культури».

У методичному заході взяли участь учителі фізичної культури Лисогірської №1, Мигіївської, Підгороднянської, Кінецьпільської,  Синюхинобрідської, Софіївської    ЗОШ І-ІІІ ступенів, Бандурського, Тарасівського, Лукашівського, Полтавського, Чаусівського №1  НВК.

Валентин Михайлович поділився з колегами досвідом використання здоров’язберігаючих технологій на уроках фізичної культури. Вчитель у своїй роботі надає перевагу  заняттям на свіжому повітрі, музичному супроводу уроку, використанню засобів мультимедіа, іграм та ігровій терапії, стретчінгу, дихальній гімнастиці, вправам на гармонізацію роботи півкуль головного мозку та релаксації. Педагог переконана, що цілеспрямоване та систематичне впровадження комплексу здоров’язберігаючих технологій має позитивний вплив на формування особистості, компетентної у питанні збереження і зміцнення власного здоров’я і здоров’я оточення.

У ході практичної частини учасникам методичного заходу було запропоновано ділову гру (конкурси «Закінчи речення», «Ранкова  гімнастика», «Спритний капітан», «Мозкова атака», оздоровча хвилинка «Сонечко») та показовий урок фізичної культури в 11 класі на тему «Волейбол».

На завершення методичного заходу вчителі фізичної культури висловили щирі слова подяки за цікавий, продуктивний та насичений майстер-клас, позитивний клімат спілкування.