10 березня в райдержадміністрації відбулась нарада з керівниками закладів освіти Первомайського району за участю голови райдержадміністрації Сергія Саковського, начальника управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариси Бурденко, начальника відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Первомайського міжрайонного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Наталі Вешнивецької, начальника Первомайського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Олександра Глухого, провідного інженера з охорони праці Ніни Попик.
Під час наради розглянуто питання щодо організації харчування дітей згідно з вимогами діючого законодавства, профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, забезпечення закладів якісною питною водою, а також щодо прав батьків у процесі організації харчування дітей в дитячих закладах освіти.
Особливу увагу було звернуто на неухильне виконання діючих нормативно-правових актів з питань організації харчування в закладах освіти. Наголошено зокрема про наявність на продовольчу сировину та харчові продукти супровідних документів, що засвідчують їх безпеку та якість, а також розробці перспективних двотижневих меню, які мають містити повний набір продуктів харчування, відповідно до вікової категорії, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року №1591 “Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”, а також проведення лабораторних випробувань, досліджень та експертизи харчових продуктів, щодо їх безпечності окремих показників якості та ймовірності фальсифікації.
Також, обговорювалось питання створення належних умов для організації безпечного та якісного харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).