Відбувся семінар директорів ЗДО у Зеленокошарському садочку «Ромашка»

Тема  заняття: «Організація освітнього процесу в контексті формування у дошкільників ціннісного ставлення до власного здоров’я». Про це вели розмову керівники закладів дошкільної освіти на районному семінарі, який відбувся 3 жовтня 2018 року у Зеленокошарському ЗДО «Ромашка» Степківської сільської ради (директор ЗДО Т.М.Саюк ). 

 Першою сходинкою до щастя давньогрецький філософ Сократ вважав здоров’я. «Всі здорові люди люблять життя», – так писав знаменитий німецький поет Генріх Гейне. Аби діти росли здоровими, щасливими і  життєрадісними, з раннього віку сім’я і педагоги  мають виховувати у дошкільників ставлення до здоров’я як до однієї з найважливіших життєвих цінностей. 

Робота семінару була спланована у трьох модулях: організаційно-презентаційному, практично-методичному та підсумковому. Розпочався семінар презентаційним модулем – привітанням учасників семінару вихованцями закладу дошкільної освіти «Ромашка», історичною довідкою про створення і діяльність дитячого садка в с. Зелені Кошари, ознайомленням із планом методичного заходу.

Під час  семінару директор ЗДО «Ромашка» Тетяна Миколаївна Саюк  виступила з доповіддю, у якій окреслила практичні аспекти реалізації педагогічним колективом  освітньої лінії Базового компоненту дошкільної освіти «Особистість дитини» (розділ «Здоров’я і фізичний розвиток») і  парціальної програми «Про здоров’я треба знати, про здоров’я треба дбати», розкрила шляхи  співпраці з сім’ями дошкільників, підвищення педагогічної культури батьків з питань  формування здорового способу життя та покращення психологічного клімату  в родинах.

У рамках семінару директори дошкільних установ відвідали відкрите інтегроване заняття на тему «У пошуках промінчиків здоров’я» (вихователь О.О.Майстренко ).  Олена Олександрівна провела заняття у формі квесту, що сприяло створенню позитивного емоційного комфорту для дітей,  активізації їх  пізнавальної  діяльності, поглибленню знань про шляхи зміцнення здоров’я та вихованню бажання піклуватися про нього.

Завершився методичний захід підбиттям підсумків роботи (інтерактивна вправа «Мікрофон»), ухваленням рекомендацій. Учасники семінару від щирого серця подякували Т.М.Саюк, О.О.Майстренко  та їхнім колегам за гостинність, досвід, творчість, артистичність, плідну працю і доброзичливу атмосферу.

Підготувала Ольга Бірюкова, голова РМК