Школи Первомайського району отримують дидактичні матеріали для НУШ

Особливістю Нової української школи є організація такого освітнього середовища, яке сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини, її талантів та обдарувань.

Як зацікавити школярів молодшого віку і пробудити у них інтерес до навчання? Надзвичайно важливим є розвиток пізнавальної сфери дитини, яка тільки вчиться рахувати і читати, пізнавати щось нове. Тому їй треба допомогти та зробити ці заняття цікавими, веселими та інтерактивними. Навчання має проходити в ігровій діяльності. Уроки у вигляді різноманітних ігор будуть постійно підтримувати її інтерес та сприяти кращому запам’ятовуванню.

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 13.07.2017 р. №1021 «Про організаційні питання запровадження Концепції Нової української школи у загальноосвітніх навчальних закладах  І ступеня»  5 жовтня 2018 року заклади освіти Первомайського району почали отримувати такі необхідні дидактичні засоби навчання для учнів першого класу, а саме:

  • мовний складник (наочно-дидактичний матеріал з української мови на магнітах «Абетка українська», комплект таблиць «Українська мова»);
  • логіко-математичний (набір цифр і знаків, набір моделей геометричних тіл та фігур, набір лічильного матеріалу, танграм, математичний планшет, набір грошових знаків, килимок-конструктор з пазлів);
  • природничо-науковий (лупа шкільна, набір мірного посуду, терези дерев’яні, глобус фізичний, дитяча карта світу, дитяча карта України);
  • настільні розвивальні ігри.

Наприклад, за допомогою мовного складника дитина почне вивчати українську абетку, а з такими предметами,  як фізичний глобус і дитячі карти світу та України, молодші школярі ознайомляться з різними куточками світу.  Ваги або терези навчать дитину  порівнювати предмети не тільки за кольором, зовнішнім виглядом або іншими характеристиками, а й зрозуміти нове поняття «вага».

Через включення  усіх цих матеріалів у роботу освітній процес полегшиться та покращиться не лише для учнів, а й для вчителя. Оскільки за допомогою необхідних демонстраційних приладів, вчителю набагато легше та зручніше донести необхідний матеріал. Отримані  матеріали нададуть натхнення маленьким першокласникам та занурять їх в атмосферу засвоєння нових знань, а також зроблять навчання захоплюючим та яскравим.

Підготувала Наталія Жигалюк, директор Підгороднянської ЗОШ