Швидше, спритніше, влучніше! Про легкоатлетичні змагання в Первомайському районі

4 жовтня 2018 року на стадіоні Чаусівського НВК № 1 пройшли районні змагання з легкої атлетики, які зібрали понад 150 спортсменів з 20 загальноосвітніх навчальних закладів району. Юнаки та дівчата змагалися у двох вікових категоріях з таких видів: біг 60 м, 100 м, метання м’ячика, стрибки у довжину та естафета 4х100 м.

З часів проведення перших Олімпійських ігор одним із найпопулярніших видів спорту у світі є легка атлетика. Традиційно вона об’єднує такі дисципліни: бігові види, спортивна ходьба, технічні види (стрибки і метання), а також багатоборства, пробіги (біг по шосе) і кроси (біг по бездоріжжі). Логічно, що легка атлетика входить до шкільної програми з фізичної культури для 5-9 класів (10-11 класів), тож щороку на Первомайщині учні загальноосвітніх закладів середньої освіти мають можливість проявити себе у районних змаганнях з легкої атлетики. А хто з дітей не мріє стати найшвидшим і найспритнішим?

Організовували змагання відділ освіти Первомайської РДА та ДЮСШ Первомайської районної ради. За спостереженням Івана Олександровича Шарковського, незважаючи на погодні умови (а того дня майже весь час падав дрібний дощ), на старт змагань на чолі зі своїми вчителями фізичного виховання юні спортсмени вийшли із завзяттям.

Школярі виборювали призові місця як в особистому, так і в командному заліку, окремо з-поміж ЗОШ I-III ст. та ЗОШ I-II ст. Результати фіксували професійні судді.

Перед початком cпартакіади учасників привітали директор ДЮСШ Іван Шарковський. Він побажав спортсменам удачі та чесних перемог.

Боротьба на різних майданчиках була напруженою, юні спортсмени показали високу майстерність, прагнення до перемоги. Хлопчики та дівчатка щиро вболівали та підтримували своїх земляків.

За результатами змагань перше загальнокомандне місце серед ЗОШ I-III ст. у безкомпромісній боротьбі вибороли юні спортсмени із Лисогірської ЗОШ № 1, II місце – легкоатлети Кінецьпільської ЗОШ I-III ст. та ІІІ місце – Чаусівський НВК №1.

Серед ЗОШ I-II ст. першими стали школярі з Полтавського НВК, II – із Зеленокошарської ЗОШ, атлети Станіславчицької ЗОШ посіли ІІІ місце.

Найкращими у індивідуальному заліку по дисциплінах стали: стрибки в довжину (серед дівчат):

Людмила Шкрябітько – І місце (Лисогірська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1);

ІІ місце – Яна Патлах (Лисогірська ЗОШ);

ІІІ місце – Ольга Белінська (Чаусівський НВК № 1);

серед І-ІІ ст.: Анастасія Моторна – І місце (Полтавський НВК);

(серед юнаків): Дмитро Коржук – І місце (Кінецьпільська ЗОШ І-ІІІ ст.);

Андрій Качал – ІІ місце (Лисогірська ЗОШ) та ІІІ місце – Денис Дину (Довгопристанська ЗОШ) та Сергій Журан – І місце (Потавський НВК).

Біг 100 м, дівчата: Олеся Савченко – І місце (Лиса Гора);

ІІ місце – Маргарита Дусар (Чаусівський НВК № 1);

ІІІ місце – Людмила Шкрябітько (Лиса Гора);

юнаки: Віктор Мельник – І місце (Кінецьпільська ЗОШ І-ІІІ ст.);

ІІ місце – Захар Бучковський (Підгороднянська ЗОШ) та ІІІ місце – Андрій Вольних (Лисогірська ЗОШ) та Сергій Журап (с. Полтавка).

Метання м’яча: Маргарита Дусар – І місце (Чаусівський НВК № 1);

ІІ місце – Ольга Воронюк (Кінецьпільська ЗОШ) та ІІІ місце – Анна Казмірова. Серед І-ІІ ст.: Діана Сердюк – І місце (Станіславчицька ЗОШ І-ІІ ст.);

юнаки – Тарас Попов (Довга Пристань) та Вадим Ковальчук (Зелені Кошари).

Естафета 4х100 м, юнаки: І місце – Лисогірська ЗОШ та Кінецьпільська ЗОШ та ІІІ місце Степківська ЗОШ.

Серед дівчат Лисогірська ЗОШ посіла І місце, друге місце посіла команда з Чаусівського НВК № 1 та ІІІ місце – Мигіївська ЗОШ.

Серед І-ІІ ступенів з естафети посіли команди юнаків Полтавського НВК, друге місце Зелені Кошари та ІІІ місце – учні Чаусівського НВК № 2, серед дівчат Полтавський НВК – І місце, ІІ місце – Станіславчицька ЗОШ та ІІІ – Чаусівський НВК №2.

Головною  метою проведення спартакіади є заохочення вихованців шкіл району до занять спортом, формування у дітей командного духу шляхом їх участі у командних видах спорту, а також пропаганда фізичної культури і спорту як важливого засобу оздоровлення та дозвілля учнів. Сподіваємось, що проведення таких спортивних свят прищеплює юним спортсменам бажання до занять фізкультурою і спортом!