День захисника України у школах Первомайського району

В школах Первомайського району з 08.10.18 по 12.08.18 р. проводився патріотичний тиждень, присвячений Дню козацтва, Дню захисника України та святу Покрови. Метою заходів було ознайомлення учнів із особливістю свята Покрови Пресвятої Богородиці та українського козацтва – захисниками України.

Педагоги Довгопристанскької ЗОШ намагалися допомогти вихованцям відчути зв’язок поколінь та індивідуальний внесок кожного учня у створення майбутнього нашої держави. В учнів формувалося почуття патріотизму та любов до рідної землі, її традицій, вірувань.  Під час патріотичного тижня у Довгій Пристані були проведені такі заходи:

  1. Оформлено куточок у бібліотеці «Козаки –захисники України»
  2. Створено книжкову виставку про козацьку добу .
  3. Уроки Мужності.
  4. Загальношкільна лінійка «Тої слави козацької повік не забудемо»
  5. Перегляд і обговорення художнього фільму «Чорна рада»(10-11 класи).
Довгопристанська ЗОШ
Перегляд фільму “Чорна рада”
Оформлення куточку у бібліотеці Довгопристанської ЗОШ

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами.

Це обов’язок, який виконують вірні сини України протягом усіх важких років становлення нашої держави – від козацтва й до сьогодення!

Саме тому напередодні 14 жовтня, Дня захисника України, в Бандурському НВК відбулися заходи,  приурочені цій даті.  

Цікавою й змістовною була зустріч із учасником АТО, односельцем Сергієм Володимировичем Буценком. Він розповів учням про нелегку службу на Сході держави.

Вшанувати подвиг нескорених українців і висловити слова щирої вдячності  людям, які захищали Соборність  і незалежність України в ХХ столітті  й продовжують її відстоювати й сьогодні зібралися вся шкільна родина  на патріотичному уроці «Від козаків до кіборгів».

Підсумком дня стали спортивні змагання «Козацькі забави». Завзято та наполегливо боролися команди за перемогу.

Крім того, вже традиційно, в школі протягом тижня були проведені екскурсії до шкільного музею та організовано тематичну виставку «Наша воля, наша слава не вмре, не загине…»

Колектив Бандурського НВК та Довгопристанської ЗОШ

 

Патріотичний урок у Бандурському НВК
Спортивні змагання “Козацькі забави”
“Козацькі забави”
“Козацькі забави”
Екскурсія до шкільного музею Бандурського НВК