Закуплено медикаменти для шкіл Первомайського району

Із жовтня 2018 року загальні заклади середньої освіти Первомайського району почали одержувати медикаменти для шкільних медпунктів за розширеним списком.

Ситуація із наявністю потрібних препаратів завжди була напруженою, адже список медикаментів та перев’язувальних матеріалів для шкіл від МОЗ передбачає 24 позиції, і кількість вказана з розрахунку лише на 100 дітей: один флакон йоду, один – “зеленки”, п’ять блістерів активованого вугілля і тому подібне.

Виконуючи замовлення шкіл, на запит відділу освіти із місцевого бюджету було виділено 15000 грн. Вже використано 14 423 гривні на закупівлю нових препаратів та ліків для поповнення запасу медпунктів. Планується додаткова закупівля дезінфікуючого засобу на залишки коштів.

Тож тепер медичне обслуговування у школах буде здійснюватися із більш якісними та безпечними медикаментозними засобами – і все відповідно до Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу.