З’явилася електронна версія книги «Воїни світла Миколаївщини»

Голова Миколаївської ОДА до 26-ї річниці Незалежності представив книжку «Воїни Світла Миколаївщини». 

На обкладинці книги – молитва воїна, який вирушає на війну. Зазначимо, що голова Миколаївської ОДА також добровольцем брав участь у бойових діях на сході країни. У передмові книги він міркує про розвиток української державності, про історію Миколаївській області. На думку Савченка, ми повинні докласти максимум зусиль, щоб позбутися комплексу меншовартості, пишатися своїми державними символами, з повагою ставитися до віросповідання, культивувати сімейні цінності, повагу до батьків, знати свою сім’ю до сьомого коліна. Адже, на його думку, саме така особистість не дасть себе принижувати і зможе, не вагаючись, стати на захист своєї сім’ї, дому, країни.
“Разом зі щирим патріотом прокурором Тарасом Дунасом ми створили книгу “Воїни Світла Миколаївщини”. Вона складається з історій про 151 загиблого військового з Миколаївської області. У цій книзі є малюнки дітей, батьки яких вже не повернуться додому. В цій книзі – розповіді про героїв, які загинули на сході країни, борючись за наш суверенітет. Я залишив місце, щоб цю книгу доповнювали батьки, родичі, побратими. Адже, на жаль, про деяких воїнів ми не змогли зібрати нічого, крім офіційної інформації. Тут, у цій книзі, вони всі – тут душі цих хлопців, завдяки яким ми маємо можливість перебувати тут, жити в мирній Миколаївщині”, – сказав Савченко.
Матеріали на головній сторінці офіційного веб-сайту Миколаївської облдержадміністрації у розділі «Герої не вмирають» за посиланням: http://www.mk.gov.ua/store/files/announce 1540214358.pdf та на сайті департаменту освіти і науки облдержадміністрації (розділ «Воїни світла Миколаївщини») за посиланням: http://oblosvita.mk.gov.ua/ua/1540803543/.