Семінар заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи

Протягом 2014-2018 років при РМК  діє  постійно діючий семінар заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи «Управлінське забезпечення професійного розвитку педагогів в умовах ЗЗСО та освітнього округу».  Мета семінару: удосконалення управлінської та самоосвітньої компетентностей заступників директорів шкіл; поглиблення знань про інноваційні технології методичної роботи; поширення продуктивного досвіду організації науково-методичної роботи.

Програма чергового семінарського заняття заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи на тему «Мультимедійні технології в науково-методичній роботі» включала три модулі: теоретичний, практичний і підсумковий. Під час теоретичного дистанційного  модуля учасники семінару опрацювали Інтернет-джерела про мультимедійні технології, мультимедійні засоби і продукти, ознайомилися з вимогами до мультимедійних презентацій.

Практичний модуль  заняття відбувся 31 жовтня в Софіївській ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Іван Поліщук). У ході практичної частини семінару  організатори методичної роботи ЗЗСО здійснили «подорож методичною картою» Софіївської школи, яку провела заступник директора Тетяна Руда. Учасники районного методичного заходу мали змогу відвідати показовий шкільний науково-методичний інтерактивний семінар на тему «Інноваційні технології в сучасній українській школі».  Нестандартне заняття, підготовлене Т.В. Рудою у співпраці з педагогами школи А. Цимбаленко, Т. Цибулько, Л. Флоренко,  продемонструвало, що вчителі Софіївської школи володіють такими рисами, як відкритість новому досвідові, рефлективність, позитивне мислення, креативність, відповідальність за спільну справу, уміння співпрацювати у команді. Використання апаратних і програмних мультимедійних засобів у ході методичного заходу сприяло урізноманітненню  методів науково-методичної діяльності, підвищенню продуктивності навчання педагогів, поглибленню знань про інноваційні педагогічні технології (інтегроване навчання, кейс-технології, технологію узгоджених зусиль, технологію формування критичного мислення, клубні технології виховної роботи).

Під час підсумкового модуля заступники директорів ЗЗСО відзначили високий рівень фахово-методичних і фахово-технологічних компетентностей Т.В. Рудої,  пошуковий і продуктивний рівні сформованості готовності учителів Софіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів до інноваційної педагогічної діяльності.

Підготувала Ольга Бірюкова