Районний семінар учителів іноземної мови

Викладання іноземної  мови в сучасній школі дає вчителю широкі можливості не тільки для формування комунікативної компетентності школярів, участі їх в  діалозі культур, а й для виховання в учнів патріотичних почуттів. Про це йшла мова на семінарі учителів англійської та німецької мов, який відбувся в методичному кабінеті 23 листопада 2018 року.

Тема інтерактивного семінару: «Формування національної ідентичності особистості на уроках іноземної мови».   У методичному заході взяли участь 16 учителів англійської мови та 4 учителі німецької мови. Модератор семінару – Марина Валеріївна Некрасова, голова РМО, учитель Кінецьпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Сценарний план методичного заходу включав вправи «Кольори», «Ініціали», «Мої очікування», «Правила», «Метафора», «Глосарій», «Педагогічна родзинка», «Колаж», «Зворотний зв’язок», а також ознайомлення з інформаційно-методичним путівником «Формування української ідентичності, патріотизму школярів на уроках іноземної мови», релаксацію та ділову гру «Урок».

Активна і творча співпраця голови районного методичного об’єднання і учасників семінару  забезпечила  розширення  знань педагогів про завдання і зміст патріотичного виховання на уроках іноземної мови,  сприяла пошуку шляхів удосконалення роботи по забезпеченню національно-патріотичного виховання, розвитку методичної і кооперативної  компетентності педагогів.