Виховні заходи у Лисогірській ЗОШ, присвячені Всесвітньому дню вітань та Дню доброти

21 листопада в Лисогірській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 пройшов виховний захід на тему «Всесвітній день вітань».

Всесвітній день вітань став щорічно відзначатися починаючи з 1973-го року. Своїм виникненням він зобов’язаний двом братам – Брайану і Майклу Маккомак. Проживаючи в Сполучених Штатах Америки на піку холодної війни їм, як і іншим простим людям, неможливо було не відчувати ту гостру напруженість, яка панувала в той час між двома ядерними супердержавами. Відчуття ймовірності початку всесвітнього катастрофічного ядерного безумства було настільки високе, що багато людей просто не витримували цієї напруги і жахливої прийдешньої перспективи, кидались навіть в абсолютно комічні, як здається сьогодні, крайнощі.

Протестуючи проти такої безвихідної ситуації, проявляючи свою громадянську позицію, вони знайшли простий і ефективний загальнолюдський спосіб боротьби з таким станом справ. Склавши листи зі щирими і привітними вітаннями, брати відправили їх у всі кінцівки світу. У текстах цих листів вони абсолютно не нав’язували ідеї боротьби за мир у всьому світі, лише просили одержувача просто привітати ще кого-небудь таким же чином, хоча б декілька людей.

З тих пір щорічно 21-го листопада повсюдно став відзначатися народний Всесвітній день привітань, день позитивного настрою і радісних емоцій. Вітайте один одного. Вітайте незнайомих вам людей! Це надає тільки приємних відчуттів, знімає напруженість, відкриває життю не тільки вас, а й тих, кому адресовано ваше привітання!

Виховний захід підготували учні 9-Б класу під керівництвом Н. В. Радзівілової продемонстрували танці, пісні та підготували плакати на яких учні школи мали змогу прикріпити долоньку з побажаннями своїм друзям, вчителям, рідним та знайомим.


Цього ж дня прошов виховний захід для учнів 1-4 класів на тему «Доброта – краса душі людської». Захід підготували учні 2 класу під керівництвом Р. А. Семенової . На свято завітала Бабуся Ягуся, яка просила щоб діти навчили її бути добрішою. Завітали до учнів Цариця доброти та Усмішка, які виконували разом пісні про добро.

Всесвітній день доброти, на думку засновників свята, – це можливість нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги у повсякденному житті. 

День доброти святкують 13 листопада. Саме цього дня 1998 року на Першій конференції Всесвітнього руху доброти в Токіо було засновано нове свято. Його ініціатором став волонтерський рух “За доброту”, що з’явився в Японії 1997 року. Цілі і завдання організації – надихати людей на добрі вчинки і сприяти поліпшенню життя у світі за допомогою добрих вчинків.

Символом свята є відкрите серце. А суть святкування в тому, щоб нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги в сучасному житті. 

Шкільний психолог Савенко А. С. разом з учнями 3-4 класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі “Безпечна дорога до школи”. Учні , які зайняли призові місця, були нагороджені дипломами.

Інформацію надано колективом Лисогірської ЗОШ