Щедрий вечір, добрий вечір, усім людям на здоров’я!

14 січня в Лисогірській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 пройшов виховний захід, на якому учні з 5 по 11 клас привітали присутніх зі святом Старого Нового року та Василем.

Споконвіку на Старий Новий рік було прийнято накривати пишний і щедрий стіл, звідси і пішла інша назва свята – Щедрий вечір. Вважається, що чим багатшим буде стіл, тим більше благ господар отримає в наступному році. Ввечері 13 січня дівчата ходили по хатах і щедрували, вітали всіх із прийдешнім святом, бажали багатства, здоров’я, благополуччя. Зранку 14 січня починали ходити хлопчики-посівальники. Вони ходили по хатах родичів, сусідів і знайомих, засипаючи їх зерном. Зерно посівальників не можна було вимітати до заходу сонця. Посівальникам віддячували фруктами та іншими гостинцями, пізніше їм почали давати гроші, частину яких вважалося правильним пожертвувати церкві. Також вважалося, що першим 14 січня в будинок повинен заходити чоловік – тоді буде і хороший урожай, і худоба здорова, і в хаті лад.

Учні 6 та 10 класу продемонстрували цікаві сценки, запальні танці були в 5-А, 7, 5-Б, 11 класах. Гарно співали учениця 8 класу І.Кузьменко та учні 9-Б класу.

Директор школи В.Ю.Кириленко вручив учениці 9-А класу подяку від Миколаївського апеляційного суду за активну участь в конкурсі дитячого малюнку «Суд майбутнього» (назва конкурсної роботи «Справедливий суд»).

Адміністрація школи