Майстер-клас учителя початкових класів Ірини Прилуцької

З метою  підвищення професійного рівня та вдосконалення педагогічної майстерності учителів  ЗЗСО 1 лютого 2019 року в Синюхинобрідській  ЗОШ IIII ступенів  у рамках методичної сесії «Творчість як прояв професійної компетентності педагога»  відбувся  майстер-клас учителя початкових класів Ірини Вікторівни Прилуцької.

      В заході брали участь учителі початкових класів  Синюхинобрідської, Підгороднянської, Кінецьпільської, Мигіївської  ЗОШ  І-ІІІ ступенів, Станіславчицької, Грушівської  ЗОШ І-ІІ ступенів.

    Ірина Вікторівна презентувала колегам досвід використання компетентнісно зорієнтованих завдань на уроках української мови в початкових класах, акцентувавши увагу на їх класифікації, ознаках та доцільності впровадження в  освітній процес.

   Учитель переконана, що використання та виконання таких завдань сприяє  формуванню предметних, міжпредметних та ключових компетентностей школярів, допомагає в організації самостійної роботи, стимулює самоосвіту і саморозвиток учнів. Розв’язання   на уроках мови КЗЗ формують в учня не лише здатність, а й готовність діяти.

   Під час ділової гри (практична частина майстер-класу) педагоги активно виконували компентнісно зорієнтовані завдання та вправи, які можна використати на уроках, та відвідали показовий урок з української мови в 3 класі на тему: «Іменник як частина мови. Іменники, що означають назви істот та неістот».