Майстер-клас учителя початкових класів Вікторії Сидорчук

 08 лютого 2019 року в Кінецьпільській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся майстер-клас учителя початкових класів Вікторії Іванівни Сидорчук на тему  «Формування творчої особистості молодших школярів  шляхом застосування ігрових та інтерактивних технологій».

У заході взяли участь учителі початкових класів Кінецьпільської, Довгопристанської, Романовобалківської, Кумарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Грушівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Лукашівського, Чаусівського №2  НВК. 

 Вікторія  Іванівна охоче поділилася з колегами досвідом  використання  ігрових та інтерактивних   технологій  навчання молодших школярів з    метою формування предметних і ключових компетентностей учнів.

На  думку педагога,  ці технології дозволяють зробити цікавим  і захоплюючим   щоденне  здобуття  знань для школярів. На своїх уроках В. Сидорчук систематично  використовує  ігри «Павутинка»,  «Мандрівка», «П’ять  речень», «Поетична розминка», «Кмітливчик» та інші. Щоб постійно підтримувати у дітей здивування, зацікавленість до знань та процесу їх сприймання, Вікторія Іванівна активно застосовує в роботі   такі  прийоми, як «Снігова  куля»,  «Психологічна  настанова»,  «Підтримка», «Хвилинка-кольоринка»,  «Синтез думок», «Вилучи зайве», «Коло ідей», роботу в парах та малих групах тощо. 

Під час практичної частини  майстер-класу учителі взяли участь у діловій грі «Урок»  та впевнено виконували  вправи  «Антипод»,  «Формула  творчості», «Реклама», відвідали показовий урок літературного  читання в 4 класі.