Майстер-клас учителя інформатики Володимира Алєксєєнка

21 лютого 2019 року в Грушівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся майстер-клас учителя інформатики Володимира Петровича Алєксєєнка на тему «Формування інформаційної та комунікативної компетентностей учнів на уроках інформатики шляхом впровадження інтерактивних технологій».

У методичному заході взяли участь учителі інформатики Жовтневої, Зеленокошарської, Станіславчицької ЗОШ І-ІІ ступенів, Лукашівського, Полтавського, Чаусівського №2 НВК.

Володимир Петрович презентував досвід формування інформаційної та комунікативної компетентностей учнів у практиці організації освітнього процесу з інформатики. Вчитель переконаний, що використання інтерактивних форм і методів навчання дозволяє залучати до роботи всіх учнів класу, сприяє виробленню соціально важливих навичок роботи в колективі, взаємодії, дискусії, обговорення. В.П. Алєксєєнко активно застосовує в роботі технології ситуативного навчання, навчання у дискусії, «Веб-квест», роботу в малих групах, в парах та методи: «Мозковий штурм», «Мікрофон», «Навчаючи-вчуся», «Ажурна пилка», «Аналіз ситуації».

Під час практичної  частини майстер-класу педагоги активно виконували вправи («Зайвий термін», «Заміни букву», «Світлофор», «Знайди помилку», «Умовні знаки», «Безпрограшна лотерея») та відвідали показовий урок з інформатики в 7 класі на тему «Використання вбудованих функцій: сума, середнє значення, мін, макс». Володимир Петрович на уроці вдало формував ключові компетентності учнів шляхом використання інтерактивних вправ «Знайди термін», «Мозаїка», «Ярмарок-продаж».

Підготувала Наталія Волкова