Майстер-клас учителя-філолога Людмили Лобанової

Сучасна освітня парадигма вимагає від педагога використання на уроках інформаційно-комунікаційних технологій, що надає процесу навчання пізнавальної та емоційної насиченості, активізує різні види пізнавальної діяльності учнів. Вдало поєднує використання ІКТ з іншими результативними технологіями (інтерактивними, технологією розвитку критичного мислення)  учитель зарубіжної літератури Романовобалківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, спеціаліст вищої категорії Людмила Лобанова.

20 лютого 2019 року на методичні гостини до Людмили Олександрівни завітали творчі вчителі-філологи із Степківської, Софіївської, Кінецьпільської, Мигіївської, Грушівської, Жовтневої ЗОШ, Чаусівського НВК №1. Для створення сприятливого психологічного клімату, комфортної атмосфери для співпраці з колегами педагог провела тренінгові вправи «Смайлик» і «SMS-повідомлення».

Під час  майстер-класу Л.О. Лобанова висвітлила власну систему роботи щодо формування літературної компетентності учнів шляхом використання інформаційно-комунікаційних технологій. На різних етапах навчальних занять Людмила Олександрівна активно застосовує буктрейлери, мультимедійні презентації, плейкасти, відеоколажі, уривки відеофільмів тощо, що стає допоміжним засобом для побудови діалогу учня-читача  з художньою книгою, сприяє візуалізації навчального матеріалу. 

У рамках практичної частини майстер-класу Л. Лобанова провела імітаційну гру для учителів зарубіжної літератури та запросила гостей на відкритий урок в 11 класі на тему «Відображення національної естетики та етики в романі Кавабати Ясунарі «Тисяча журавлів». Яскравими прикметами уроку стали  читацькоцентричний  підхід до вивчення літературного твору, доречне використання мультимедійних засобів навчання, педагогіка  партнерства.

На завершення методичного заходу учителі-філологи висловили щирі слова подяки Майстру за інформативну насиченість майстер-класу, атмосферу творчого спілкування.