Інформатику школярі Первомайського району вивчають за Ривкіндом

6 лютого 2019 року із Департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації надійшов лист за підписом першого заступника міністра освіти Павла Хобзея про складнощі із виданням підручників, а вже 27 лютого «Нова пошта» прислала освітянам Первомайщини SMS: «Отримуйте».

Посилаючись на лист МОН та клопотання відділу освіти, Первомайська райдержадміністрація звернулася до депутатів району з проханням перерозподілити кошти на закупівлю паперових підручників, які найближчим часом не будуть друкуватися за державний бюджет. На закупівлю 282 підручників для 20 шкіл району було виділено 30 000 тисяч гривень. Витрачено з них на 100-відсоткове задоволення потреби 26 395,20 грн.

Більшість вчителів інформатики району віддали перевагу підручнику за авторами: Й.Я. Ривкінд, Т.І. Лисенко, Л.А. Чернікова, В.В. Шакотько. Доки всіх книжок не було, у школах розв’язували проблему дефіциту за допомогою електронних їх версій. А вже наприкінці лютого 2019 року всі п’ятикласники ЗЗСО Первомайського району раділи отриманню новеньких підручників «Інформатика».

Підготувала Ірина Бабійчук