Майстер-клас учителя математики Алли Гладкевич

5 березня 2019 року в Кумарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся майстер-клас учителя математики Алли Володимирівни Гладкевич на тему «Формування математичної компетентності учнів  на уроках математики шляхом впровадження ІКТ».

У методичному заході взяли участь учителі математики Довгопристанської, Кінецьпільської, Лисогірської №1, Мигіївської, Романовобалківської, Синюхинобрідської, Софіївської, Степківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Майстер-клас пройшов у формі  лабораторії, в ході якої Алла Володимирівна презентувала досвід впровадження інформаційно-комунікаційних технологій на уроках математики. Вчитель переконана, що використання ІКТ надає можливість зробити навчання цікавим, захоплюючим, різноманітним за формою, розширює можливості візуалізації навчального матеріалу, роблячи його більш зрозумілим і доступним для учнів. У своїй роботі А.В. Гладкевич використовує офісні додатки (Word, Excel, Paint, PowerPoint, Publisher), програми  Advanced Grapher, GRAN1, GRAN2, GRAN3, MyTest X, Online Test Pad, сайти  formula.com.ua, Мій Клас.

Під час практичної частини методичного заходу педагоги створювали хмару у програмі Word Art, виконували тестові завдання на платформі  Online Test Pad, працювали з програмою-тренажером. Учителі відвідали показовий урок з алгебри в 9 класі на тему «Арифметична та геометрична прогресії навколо нас».

В ході рефлексивної частини заходу педагоги прослухали самоаналіз уроку та ділилися враженнями від побаченого, обмінювалися думками.               

Підготувала Наталія Волкова