Як юні лисогірці вшанували пам’ять Кобзаря

Україна відзначила день народження Тараса Шевченка.

На початку березня з року в рік в Україні проходять Шевченківські дні. Починається святкування з покладання квітів та мітингу біля пам’ятника поету. Продовжується – просвітницькими акціями в музеях, школах, закладах вищої освіти, філармоніях, театрах…

Тарас Шевченко – символ українського духу і волі. Тисячі шанувальників його творчості 9 та 10 березня згадують біографію Тараса Григоровича, декламують його вірші та пильно розглядають живопис.

***

Учні 6-х та 8-х класів взяли участь у святкових заходах з нагоди 205-ї річниці з дня народження видатного поета та мислителя, які відбулись біля пам’ятника Тарасу Григоровичу в Лисогірській ЗОШ І-ІІІ ступеня №1.

Під час заходу лунали вірші поета «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи мої» та «Заповіт». Потім поклали квіти до пам’ятника Кобзарю.

Володар в царстві духа

11 березня в Лисогірській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбувся виховний захід на тему: «Шевченко. Хай палає свічка…»,який підготували учні 8-го класу під керівництвом О. Л. Шрама.

Він був сином мужика і став володарем у царстві духа.

Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури.

Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим.

Десять літ він томився під вагою російської солдатської муштри, а для волі Росії зробив більше, ніж десять переможних армій.

Доля переслідувала його в житті скільки могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі в іржу, ані його любові до людей – в ненависть і погорду…

Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя.

Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті — невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйоні к людських сердець все наново збуджуватимуть його твори.

Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко!

Колектив Лисогірській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1