Майстер-клас учителя хімії  Валентини Гурової

13 березня 2019 року в Мигіївській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся майстер-клас учителя біології та хімії  Валентини Миколаївни Гурової на тему «Використання ігрових та креативних методів і прийомів на уроках хімії, біології як засіб підвищення інтересу до природничих наук».

У методичному заході взяли участь учителі хімії Довгопристанської, Кінецьпільської, Кумарівської, Підгороднянської, Романовобалківської, Степківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чаусівського НВК №1.

У ході презентаційного блоку Валентина Миколаївна поділилася з колегами досвідом формування і  розвитку в учнів інтересу до вивчення хімії. У своїй роботі В.М. Гурова перевагу надає таким методичним прийомам: «Хімічна естафета», «Вірю – не вірю», «Хімічне доміно», «Хімічне лото», «Хімічний пазл». Для того, щоб активізувати пізнавальну діяльність учнів, реалізувати творчі компоненти розвитку особистості, учитель застосовує на уроках такі ігри, як «Хімічний чайнворд», «Логікон», «Лабіринт», «Знайди відповідність», «Шифрувальник», «Що їх об’єднує?».

Під час практичної частини майстер-класу педагоги здійснили подорож до вершини Олімпу природничих наук.  Учасники заходу долали труднощі «Долини хімічних та біологічних понять», «Бурхливу річку», розв’язували завдання в печері «Дитинство», розшифровували  криптограму   на «Скелі відомих висловів». Учителі відвідали показовий урок з хімії в 10 класі на тему «Білки як високомолекулярні сполуки. Хімічні властивості білків».

Завершився майстер-клас рефлексивним блоком, який включав самоаналіз уроку та вправу «Дерево творчості».

Підготувала Наталія Волкова