Семінар практичних психологів

«Найкраща іграшка для дитини – це купа піску. Ця можливість поєднує два протилежні світи: світ фантазії та реальності».

К. Д. Ушинський

17 жовтня 2019 року відбувся районний семінар-практикум  на тему «Використання технік пісочної терапії в роботі практичного психолога з учнями»,  який провела практичний психолог РМК і Грушівської ЗОШ Ірина Бабійчук.

Структура семінару складалася  з 4 модулів.

Під час організаційно-інформаційного модуля присутні мали змогу взяти активну участь у грі «Малюнок на піску», що  сприяло  налаштуванню  на продуктивну роботу.

Методичний модуль включав у себе мінілекцію «Пісочна терапія як частина арттехнологій» (І.С. Циноборенко, психолог Мигіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів) та  консультацію «Організація роботи в пісочниці» (І.Ю. Бабійчук,  психолог РМК і Грушівської ЗОШ І-ІІ ступенів).

Цікавим, захоплюючим та змістовним був практичний модуль. Працівники психологічної служби мали змогу поповнити власні методичні скарбнички вправами з різних напрямків роботи (діагностичного, корекційного, профілактичного): «Моя сім’я» (вправу провела І.С. Циноборенко),  «Долаємо свої страхи» і   «Мій шлях» (вправи провела   І.Ю. Бабійчук). 

Завершився семінар рефлексивною вправою «Пісковий годинник». Зворотний зв’язок від учасників дав змогу підбити підсумки методичного заходу та обмінятися враженнями. Практичні психологи відзначили, що семінар був пізнавальним, змістовним та насиченим. Вони отримали можливість усвідомити практичну цінність арттехнологій у роботі психологів, проаналізувати переваги і можливості методу «Sand play», ознайомитися з умовами організації роботи з дітьми в пісочниці, визначити поетапність структури психотерапевтичного заняття та алгоритм роботи з піском.