Майстер-клас Оксани Юрченко

26 лютого 2020 року в Романовобалківській ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор В.І. Повстемська) для учителів 3-х класів Довгопристанської, Кінецьпільської, Кумарівської, Лисогірської №1, Мигіївської, Підгороднянської, Синюхинобрідської, Степківської, Софіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чаусівського НВК №1 проведено майстер-клас на тему «Використання інноваційних технологій на уроках математики для формування пізнавальної активності молодших школярів». Автор майстер-класу –  Оксана Костянтинівна Юрченко, учителька початкових класів, заступник директора Романовобалківської школи.

Методичний захід включав 4 блоки: організаційний (вправи «Повітряна кулька і «Весна»), презентаційний (самопрезентація і презентація власного досвіду), практичний (вправи «Оплески», «Бінго», «Вчи.юа», «Фішбоун»; показовий урок) та рефлексивний (самоаналіз уроку, усна рефлексія).

Під час презентаційного блоку Оксана Костянтинівна продемонструвала присутнім колегам можливості інтерактивних, інформаційно-комунікаційних  та ігрових  технологій для розвитку пізнавальної активності, предметної математичної компетентності учнів початкових класів.

У ході практичного блоку учасники майстер-класу відвідали урок математики у 3-му класі на тему «Вивчені випадки ділення двоцифрового і трицифрового числа на одноцифрове. Рівняння, в яких один з компонентів є числовим виразом. Задачі з даними, які перебувають у пропорційній залежності: вартість, ціна, кількість». На уроці, проведеному у формі школи юних детективів, О. Юрченко створила комфортні умови для навчання: панувала атмосфера доброзичливості, взаємної емоційної та інтелектуальної підтримки; кожен учень відчував свою інтелектуальну спроможність при розв’язанні завдань; достатню увагу було приділено мотиваційному та рефлексивному компонентам змісту навчального заняття.

Учасники майстер-класу подякували Оксані Костянтинівні за професійність і творчість, адміністрації закладу – за гостинність і високий організаційний рівень методичної зустрічі.