Майстер-клас Наталії Добровольської

26 лютого 2020 року в Кумарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у рамках методичної сесії «Імідж сучасного уроку»  відбувся  майстер-клас учителя біології Наталії Григорівни Добровольської на тему «Формування ключових компетентностей учнів на уроках біології шляхом використання інноваційних технологій».

У заході брали участь учителі біології Довгопристанської, Кумарівської, Лисогірської №1, Мигіївської, Романовобалківської, Синюхинобрідської, Софіївської, Степківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чаусівського НВК №1.

Під час презентаційного блоку майстер-класу Наталія Григорівна презентувала досвід використання інноваційних технологій. Учителька у своїй роботі надає перевагу    інтерактивним, ігровим, інформаційно-комунікаційним, проєктним технологіям та технології розвитку критичного мислення. Педагог переконана, що саме на таких уроках  підвищуються інтерес учнів до навчання, їхня пізнавальна активність, самостійність пошуку знань, переживання успіху досягнень, ініціативність.

У ході практичної частини  учасники методичного заходу виконали вправи «Пазл», «Асоціативний кущ», «Користь і шкода грибів», взяли участь у грі «Біологічне  лото»,   склали сенкан на тему «Гриби» та відвідали показовий урок у 8 класі на тему «Загальна характеристика сенсорних систем організму людини».

Завершився майстер-клас рефлексивним блоком, під час якого педагоги прослухали самоаналіз уроку та ділилися враженнями від побаченого, обмінювалися думками. Учителі біології висловили задоволення від методично насиченого,  креативного майстер-класу.