Семінар директорів ЗЗСО в Романовобалківській школі

26 вересня 2018 року в Романовобалківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-презентація на тему «Нова українська школа: перші кроки до успіху».  Мета семінару: розкрити основні аспекти роботи директора Романовобалківської ЗОШ щодо управління закладом в умовах підготовки до впровадження Концепції «Нова українська школа»; ознайомити з шляхами втілення основних ідей НУШ на практиці; презентувати досвід облаштування у закладі освіти нового освітнього простору; сприяти підвищенню рівня управлінської майстерності керівників ЗЗСО в парадигмі НУШ.

На методичному заході були присутні голова Первомайської районної державної адміністрації Володимир Вовк, голова райради профспілки працівників освіти Людмила Вороніна, начальник відділу освіти Первомайської РДА Галина Давидова, 17 керівників ЗЗСО району.

Відкрила семінар Оксана Юрченко, заступник директора Романовобалківської ЗОШ, яка провела традиційну для Нової української школи ранкову зустріч. Це сприяло створенню атмосфери довіри і комфорту для учасників заняття, допомогло їм налаштуватися на роботу. 

Увазі присутніх було представлено презентаційну доповідь директора Романовобалківської ЗОШ Віри Повстемської.

Зокрема, Віра Іванівна розповіла про те, що заклад освіти, який вона очолює, став учасником проекту «Новий освітній простір». На поповнення й модернізацію шкільної навчально-матеріальної бази держава виділила закладу освіти як переможцю обласного конкурсу на втілення проекту “Новий освітній простір” кошти в сумі 1 000 000 грн. На ремонт і осучаснення приміщень, облаштування медіатеки, медичного кабінету, актової зали, відпочинкових зон, придбання частини меблів і оргтехніки також було використано власні кошти спецрахунку (80000 грн), депутатські кошти (75000 грн) та кошти, виділені з бюджету району за рішенням сесії депутатів районної ради (200000 грн). Значну допомогу в проведенні ремонту школи та придбанні матеріалів надали ФГ «МТД» і «Основа» – підприємці Маляренки Олег Юрійович та Тетяна Дмитрівна, підприємець Саакян Р.Р.

Віра Іванівна Повстемська провела для учасників семінару екскурсію «Новий освітній простір», під час якої ознайомила колег із освітнім простором початкової школи, 8-ма навчальними осередками, створеними для учнів 1 класу, модернізованою матеріальною базою для навчання в середній та старшій ланках закладу освіти, відпочинковими зонами для учнів.

Під час відвідування інтегрованого уроку з предмета «Я досліджую світ» та зборів батьків на тему «Крокуємо до Нової української школи разом» учасники методичного заходу познайомилися з першокласниками Романовобалківської школи (їх у класі 13), їхніми батьками та досвідченим і творчим класоводом, спеціалістом вищої категорії Аллою Дмитрівною Прокопів.

Завершився методичний захід вправою «Щоденник вражень», під час якої директори закладів загальної середньої освіти відзначили, що зустріч у Романовобалківській школі була цікавою, пізнавальною, змістовною, повчальною, насиченою. Керівники шкіл висловили сподівання, що в усіх закладах загальної середньої освіти району незабаром буде створено сучасний освітній простір такого рівня для навчання учнів Нової української школи.

Голова районної державної адміністрації Володимир Вікторович Вовк у заключному слові подякував всьому колективу школи в цілому та директору зокрема за проведений семінар, високо оцінив працю педагогів, а також розкрив переваги децентралізації для розвитку закладів освіти.

Підготувала Ольга Бірюкова

Фото на згадку про плідну роботу

Працюють батьки

Буклет, спеціально підготовлений до семінару