Чарівний світ гончарства

Канікули у Довгій Пристані були творчими…

Кажуть, не святі горщики ліплять. Можливо, що й так. Проте не проста ця справа – виліпити навіть звичайнісінький глечик. Для цього потрібні роки праці із гончарним кругом, щоб його відцентрова сила не розривала зігріту долонями глину, зводячи нанівець старання, змішані з краплями поту.

Проте терпіння з гончарним кругом замало – потрібен ще й талант. В цьому переконалися вихованці Довгопристанської ЗОШ І-ІІІ ступенів 8 січня 2019 року, коли майстер гончарного мистецтва із Степківки Віктор Володимирович Макарцев проводив майстер-клас із учнями та вчителями.

Майстер-клас із гончарного мистецтва – це захоплююче дійство, яке занурює у світ давніх ремесел. Адже це рідкісна можливість у сучасному столітті доторкнутися до мистецтва наших предків, виготовивши з глини виріб своїми руками. Найдавніше традиційне ремесло викликало у дітей захоплення. Виготовлений власноруч глиняний виріб під чуйним керівництвом майстра допоміг учасникам заняття розкрити свої таланти.

Вироби гончара Віктора Володимировича потребують особливої уваги. Чому так? Зроблені ним кухлі, глечики, інше начиння – це справжній витвір мистецтва.

Адміністрація школи