Майстер-клас вихователя Віти Шпак

Майстер-клас – це  одна з форм професійного навчання педагогів.  Саме завдяки цій ефективній формі роботи відбувається поширення позитивного педагогічного досвіду. Власну систему роботи 05 березня 2019 року продемонструвала колегам вихователь Мигіївського ЗДО «Ромашка», голова РМО вихователів Віта Олександрівна Шпак.

Майстер-клас Віти Олександрівни на тему «Впровадження інноваційної методики «Лялька як персона» як ефективний засіб розвитку соціальної компетентності старших дошкільників» відвідали 10 педагогів – вихователі Грушівського, Кінецьпільського, Лисогірського, Мигіївського, Підгороднянського, Синюхинобрідського  ЗДО,  Полтавського, Чаусівського №1 та Чаусівського №2 НВК.

Змістовний і цікавий методичний захід розпочався з організаційно-інтерактивного блоку. Під час виконання вправ «Стрічка знайомств», «Золота рибка»  педагоги  провели самопрезентацію і визначили  сподівання та очікування від роботи майстер-класу.

У ході презентаційного блоку В.О. Шпак ознайомила присутніх із сутністю методики «Лялька як персона», розповіла про етапи її впровадження,  розкрила можливості методики для реалізації освітньої лінії  Базового компоненту дошкільної освіти України «Дитина в соціумі». Інтерактивна вправа «Гаряча картопля» сприяла закріпленню знань вихователів про інноваційну методику.

Під час практичного блоку методичного заходу відбувся колективний перегляд ранкової зустрічі старших дошкільників «Проведення дітьми екскурсії для Арсена» та заняття на тему «Коли у друзів лад – усякий тому рад». Крім того, вихователі ЗДО, об’єднавшись у 2 групи, склали сценарії ранкових зустрічей на теми «Моя мама» і «Бабусині окуляри».

Майстер-клас  завершився рефлексивним блоком, у ході якого Віта Олександрівна Шпак провела самоаналіз показового заняття, а учасники методичного заходу  виконали вправу «Очікування». Вихователі закладів дошкільної освіти відзначили високий професіоналізм майстра у впровадженні ІКТ і методики «Лялька як персона», практичну спрямованість методичної зустрічі.