Відбулося заняття методичної студії учителів географії та економіки

Глобалізація та загострення планетарних соціально-економічних, природно-ресурсних, геоекологічних, етнічних проблем підвищують роль і значення географічної освіти, яка повинна стати фундаментом становлення світогляду молодої людини.

Про особливості викладання шкільного курсу географії та економіки у 2019/2020 н. р. йшлося на занятті методичної студії учителів географії та економіки, яке відбулося 11 вересня 2019 року в РМК. У методичному заході взяли участь 19 педагогів Первомайського району.

Розпочала роботу Лариса Іллівна Таран, керівник студії вчителів географії та економіки, з привітання учасників, налаштування на активну співпрацю і ознайомлення з науково-методичною темою, метою та планом заняття.

Питання, що розглядалися на засіданні:

  • «Методичні рекомендації МОНУ та МОІППО щодо викладання географії та економіки у 2019/2020 н. р.» (Л.І.Таран, учителька Степківської ЗОШ І-ІІІ ст.);
  • «Ключові життєві навички ХХІ століття» (Л.І.Левіцька, учителька Довгопристаньської ЗОШ І-ІІІ ст.);
  • «Структура предметної географічної компетентності учнів та специфіка її формування» (Т.М. Торган-Сінченко, учителька   Підгороднянської ЗОШ І-ІІІ ст.);
  • «Говоримо і пишемо українською правильно!» (Л.І. Таран, учителька Степківської ЗОШ І-ІІІ ст.);
  • «Сучасний стан клімату України, його трансформація та наслідки» (Н.Г. Добровольська, учителька  Кумарівської ЗОШ І-ІІІ ст.).

Заняття  методичної студії було насиченим та цікавим. Корисний матеріал, з яким учителі географії та економіки ознайомилися під час заходу, педагоги  зможуть використовувати у своїй практичній діяльності.

Підготувала Наталія Волкова